14-11-2015 Jumpers’76 H2 - Aeternitas H1
maandag, 16 november 2015   

Heren 1

 Na 3 opeenvolgende overwinningen moest er in de vroege zaterdagmiddag afgereisd worden naar Jumpers ’76 Venray. Met een goed gevulde ziekenboeg, enkele afwezige, een bijna gecancelde wedstrijd, vertrokken we met 6 spelers om uiteindelijk met 7 man H1 aangevuld met 1 U22 spelers Cas Lenaers in Venray bij elkaar te komen om het op te nemen tegen Jumpers’76 H2. 

 

Het begin van de wedstrijd was nog voor Aeternitas, daarna stokte de aanval en werden vele aanvallen jammerlijk gemist. Door de lengte van Jumpers was er bijna geen doorkomen aan in de midden. De pogingen die ondernomen werden waren dan ook veelal van buitenaf. Mocht er een Aeternitas speler met veel bravoure zich mengen onder het bord dan werd de aanval vaak met hard spel teniet gedaan. De schoten van buitenaf van jumpers zorgde ervoor dat Aeternitas op het veld en het scorebord al snel het nakijken had. Het score ging Jumpers gemakkelijk af al probeerde de Aeternitas met man en macht dit te voorkomen. Na het verstrijken van het eerste kwart prijkte er dan ook een riante voorsprong voor jumpers op het scorebord 22 – 8. Tweede kwart werd Cas ingebracht om voor het eerst te mogen ruiken aan het serieuze werk waar hij voor wordt klaargestoomd bij de U22. Hierdoor creëerden we meer dreiging onder het bord en dit resulteerde in een paar goede rebounds gecombineerd met enkele goede scores. We konden enige tijd de scores van Jumpers matchen waardoor de achterstand niet nog verder opliep. Met de dreiging inside kwam er aan de buitenkant meer ruimte, hier werd goed op geanticipeerd en de juiste man gevonden. Het tweede kwart werd zelfs gewonnen, hetzij nipt met 16 – 19 dit resulteert in een ruststand van 38 – 27. Het derde kwart werd net zo aangevangen als het 2e kwart met goed spel, felle defense werd het Jumpers moeilijk gemaakt om tot score te komen. Onderin kwam er meer ruimte waar door onze dankbaar gebruik van werd gemaakt. Als de weg geblokkeerd was werd de bal weer snel terug naar boven gepast waar wel weer een schutter klaar stond om het karwei af te maken. In rap tempo werd de achterstand verkleind en bij ingaan van het vierde kwart was het verschil nog maar 5, 57 – 52. De frustratie sloeg toe bij Jumpers en net toen het vierde kwart begonnen was werd vanaf de Jumpers bank Aeternitas voor alles uitgemaakt dat niet in dit verslag vermeld gaat worden. Onze coach nam het voor zijn mannen op, ontplofte werkelijk op het veld. Deze terechte uitspatting werd afgedaan met een Technische fout. De scheidsrechter aan de zijkant van het veld thv. de middenlijn die alles gehoord moet hebben bleef stoïcijns, gaf geen krimp en glimlachte het hele voorval een beetje weg. Ook de coach had niet de ballen om zijn mannen tot bedaren te brengen en het voorval eerlijk toe te geven. Nadat de gemoederen enigszins weer waren gaan liggen werd aan de wedstrijd een vervolg gegeven. Aeternitas had zich niet van de wijs laten brengen en ging driftig door met score. Op den duur wisten de mannen uit Stramproy zelfs op voorsprong te komen 59 – 62, daarna werd vakkundig onze lange man met 5 fouten naar de kant verwezen. Het was duidelijk dat de mannen van Jumpers de scheids als een vingerhoedje om hun vinger hadden gewonden. Aeternitas was daarna niet meer bij machte om Jumpers te stoppen dat uiteindelijk nog gemakkelijk uitliep naar een vertekende uitslag van 77 – 64.

 

In het drukke programma komende week een weekje rust om daarna Zaterdag 28Nov voor de laatste keer in dit kalenderjaar in actie te komen tegen Tantalus. De uitwedstrijd werd nog nipt verloren, iets dat we in een vol eigen huis recht willen zetten.