Heren U22
18-03-2017 Attacus U22 - Aeternitas U22
  maandag, 20 maart 2017   
Heren U22

De uitwedstrijd van Heren U22 in Veghel tegen Attacus was er één om snel te vergeten. Met 10 man leken we aardig compleet. We misten echter Abu en Cas, daarnaast waren Cis, Stijn en Remco nog niet volledig hersteld van blessures. We verwachtten dus een zware wedstrijd en dat was ook zo. Binnen 6 minuten keken we tegen een 12-0 achterstand aan. Balverlies en missers volgden elkaar in hoog temo op. Dat er veel werd toegestaan door de scheidsrechters helpt dan niet mee. We herpakten ons enigszins in de minuten die volgden en in de 2e minuut van het 2e kwart stond het 17-9. Vervolgens werden we in hoog tempo overlopen, tot 37-9 in de 9e minuut. Bij rust was het 43-10 en belangrijkste boodschap aan de jongens was om meer energie te brengen. We zouden de wedstrijd niet gaan winnen, maar dit was wel hele slappe hap. We spraken een paar doelstellingen af om ervoor te zorgen dat we met een enigszins positief gevoel van het veld konden gaan. Dat lukte in het 3e kwart redelijk. Attacus liep verder weg dankzij goed spel van hun kant, maar wij konden dankzij meer beleving enigszins in het spoor blijven, 64-20. In het laatste kwart wordt het spel steeds onvriendelijker. Gelukkig bereiken we het eind van de wedstrijd zonder blessures bij een eindstand van 87-27.

 
05-03-2017 Achilles U22 - Aeternitas U22
  maandag, 13 maart 2017   
Heren U22

Heren U22 ging zondag 5 maart in een verzwakte samenstelling op bezoek bij ongeslagen koploper Achilles. Het blessurespook heeft het team nog niet verlaten, want Stijn, Cis en Niels zijn nog steeds geblesseerd. Daarnaast is ook Luuk verhinderd. Positief nieuws is dat Cas voor het eerst weer inzetbaar is, maar wel met slechts 2 trainingen in de benen. Met 8 man staan we aan de tip-off en nadat Abu deze wint, schiet Tom meteen een driepunter raak. Een goed begin van de wedstrijd, waarin we halverwege het eerste kwart gelijk staan met de thuisploeg uit Nuenen, 7-7. Helaas valt Remko snel daarna uit met een enkelblessure en spelen we met 7 man verder. Iedereen draagt uitstekend bij, zowel verdedigend in de 3-2 zone als aanvallend. We lopen langzaam uit en via 7-12 wordt het 14-19 aan het eind van de periode. In de tweede periode bereiken we bij 20-27 de grootste voorsprong van de wedstrijd. Vanaf dat moment scoren we echter niet meer tot de rust, terwijl Achilles in de laatste 3,5 minuut wel overtuigend doordrukt tot een ruststand van 32-27. Met name een aantal keer balverlies uit een inname in de laatste minuut nekt ons hierbij. Na de rust is het zaak om ons niet te laten overlopen en dat gebeurt ook niet. Het verschil wordt maximaal 11 punten, 44-33, maar we herstellen ons goed en gaan het laatste kwart in met 46-37. Remco is inmiddels weer in staat om te spelen en dat komt goed uit met 3 spelers op 4 fouten. Begin vierde kwart lijkt Achilles de wedstrijd definitief te beslissen bij 53-38, maar we knokken ons knap terug in de wedstrijd. Mede dankzij 6 uit 6 vrije worpen van Sjors staan we in de 8 minuut weer binnen 10 punten. We hebben echter niet meer de kracht om verder door te drukken en moeten de overwinning aan Achilles laten, 62-52. Geen slecht resultaat met slechts 8 spelers en qua basketbal onze beste wedstrijd na de kerst.

 
18-02-2017 Aeternitas U22 - OBC U22
  zondag, 19 februari 2017   
Heren U22

Een week na de overwinning in Sittard had Heren U22 opnieuw een kans om de punten te pakken, deze keer thuis tegen OBC. Uit hadden we in de laatste seconde verloren door een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter, dus dat moesten we rechtzetten. We begonnen de wedstrijd met 9 man, zonder Cas, Stijn en Luuk. Na 5 minuten viel Cis ook geblesseerd uit en in de rust ging Niels door zijn enkel. Uiteindelijk hebben we dus bijna de hele wedstrijd met slechts 7 man gespeeld. Vanaf minuut 1 hadden we moeite om tempo in het spel te krijgen en waren we erg onrustig aan de bal. OBC profiteerde hiervan en bleef makkelijk bij tot 9-8. Daarna plaatsten we een tussensprintje, met name onder aanvoering van de erg sterk spelende Remco (16 punten). Na 1 periode was het daarom toch 20-10. Kwestie van doordrukken zou je zeggen… Dat gebeurde echter niet, want we hadden veel moeite om tot scoren te komen. De onrust zette zich door, we gingen slap naar de ring en we leden veel onnodig balverlies. Na 6 minuten waren we weliswaar uitgelopen naar 27-14, maar 2 minuten later was het 27-20. Er was een time-out nodig om iedereen weer op scherp te zetten voor de laatste 1,5 minuut waarin we weer iets wegliepen naar 31-20. In de rust geconcludeerd dat we het onszelf veel makkelijker kunnen maken door rustiger te spelen en te wachten op de goede optie om met overtuiging een actie te maken. Dat klinkt veelbelovend, maar de praktijk was anders. Het was OBC dat terug kwam in de wedstrijd tot 39-38 in de 9e minuut. In de laatste minuut krijgen we het pas weer voor elkaar om een aantal goede aanvallen te spelen en weer uit te lopen naar 45-38. Het laatste kwart is vooral vervelend, OBC blijft praten tegen de scheidsrechters en krijgt hier in totaal 3 T-fouten voor. Ook worden de fouten steeds lomper, waardoor wij vooral ervoor moeten zorgen heelhuids het einde van de wedstrijd te halen. Dat lukt en het wordt ook alleen in de 3e minuut van het kwart nog even spannend, 47-44. Daarna lopen we snel weg, met name via Gé (totaal 27 punten) en heeft OBC geen kansen meer om nog terug te komen in de wedstrijd. Via 53-46 en 60-49 wordt het uiteindelijk 64-51. Een wedstrijd die we qua spel snel moeten vergeten, maar wel weer 2 punten. Komende trainingen gaan we trouwens veel vrije worpen schieten, want 8 uit 25 raak is wel erg weinig.

 

 
11-02-2017 Bumpers U22 - Aeternitas U22
  vrijdag, 17 februari 2017   
Heren U22

Zaterdag 11 februari reisden we naar Sittard af om het daar op te nemen tegen de plaatselijke Bumpers. De uitslagen die Bumers tot nu toe had laten zien deden vermoeden dat we hier toch onze eerste punten in de 2 e helft van de competitie moesten kunnen halen. Met z’n 10 –en, Cas en Stijn nog steeds geblesseerd, begonnen we volle moed aan de wedstrijd. Na een erg rommelig begin van twee kanten, 6-4 na vijf minuten, kregen we steeds beter de controle op de wedstrijd. Bumpers kwam er niet meer door, en met name Tom en Cis waren op dreef in dit eerste kwart. Uiteindelijk werd het 13 – 21 in ons voordeel. Het tweede kwart gaf eenzelfde beeld te zien, Bumpers dat veelvuldig door wisselde, maar ons niet kon bijbenen. Ook het tweede kwart sloten we winnend af, waardoor we met 27 – 41 gingen rusten.

Niets aan de hand dus, alles onder controle, ware het niet dat Abu licht geblesseerd was geraakt eerder in de week. Dit speelde aan het einde van de eerste helft weer op. Helaas hebben we met het uitvallen van Cas en Stijn niet veel power meer over op de centerpositie. Als dan ook Abu weg valt krijgen centers van de tegen partij het te gemakkelijk. Daarbij opgeteld het veel te statische spel tegen een voor de rest matige zone van Bumpers maakte dat we de voorsprong in 4 minuten uit handen gaven. De ene na de andere fast break kregen we te verduren, waarbij we zelfs op achterstand kwamen. 45 – 43 na vijf minuten in het derde kwart. Tijd voor een time- out en een paar wissels. De laatste fase van het derde kwart gaf een wisselend beeld, maar uiteindelijk gingen we toch met een voorsprong van één punt naar het vierde kwart. Ook in het begin van dit kwart ging het in het begin gelijk op. Daarna namen Gé en Tom het voortouw door een paar goede schoten en twee drie-punters. Na 6 minuten was de voorsprong weer gegroeid naar 10 punten 57 – 67. Deze klap kwam Bumpers niet meer te boven. De laatste minuten werden goed uitgespeeld. Verwacht werd dat Bumpers wel fouten zou gaan maken om zo snel in balbezit te komen, of een press om de achterstand snel goed te maken. Het eerste gebeurde helemaal niet, en de press werd zo slecht uitgevoerd dat deze ons helemaal niet onder druk zette. Hierdoor konden we de laatste minuten gemakkelijk de voorsprong behouden. De eerste winst was binnen, maar wel veel moeilijker dan vooraf gehoopt. Eindstand 62 – 71.

 

 
28-01-2017 Aeternitas U22 - Achilles '71 U22
  dinsdag, 31 januari 2017   
Heren U22

Zaterdag kreeg Heren U22 bezoek van Achilles uit Nuenen, een team bestaande uit spelers van veel verschillende verenigingen. Om verschillende redenen vanuit o.a. Eindhoven en Veldhoven in Nuenen samengekomen, maar op het oog wel een sterke ploeg. Tot nu toe verloren ze dit seizoen ook pas 1 wedstrijd, dus we verwachtten een zware pot. Zonder Cas, Stijn (opnieuw een flinke enkelblessure) en Aaron stonden we met 9 man klaar. Het begin van de wedstrijd was tegen de verwachting in voor ons. We kwamen redelijk door de press van Achilles heen en verdedigend stond het behoorlijk goed. Het enige wat we onszelf kwalijk konden nemen, was dat we teveel mee renden met de gasten. We hadden met 13-8 echter nog steeds het initiatief en dat hielden we tot 17-10. Vanaf dat moment begon de motor van Achilles beter te draaien en profiteerden ze van onzeker spel van onze kant. Binnen enkele minuten was het 19-19 en we gingen de rust in met 27-32. Het enige wat we konden doen was rustig blijven en de aanvallen goed uitspelen. Dat lukte maar ten dele, want we hadden veel moeite met de verdedigende agressie van Achilles. Ook aanvallend speelden ze sterk met in totaal o.a. 8 driepunters. Het verschil liep verder op tot 15 punten, 39-54, waarmee de wedstrijd zo goed als beslist was. We bleven het vierde kwart hard werken en pakten goede opties, maar het was niet genoeg om het Achilles nog lastig te maken. We zorgden er echter wel voor dat we niet werden overlopen. Gé maakte 15 van zijn 22 punten in het laatste kwart (waaronder een buzzerbeater van de middellijn), Abu schroefde zijn totaal naar 14 en Remco bleef sterk naar de ring gaan voor 11 punten. Met een 62-78 nederlaag tegen deze tegenstander hoeven we echter niet ontevreden te zijn, omdat we als team in deze wedstrijd een positieve ontwikkeling hebben laten zien.

 
01-2017 Aeternitas U22 - Attacus en OBC U22
  maandag, 23 januari 2017   
Heren U22

Heren U22 is de vervolgcompetitie wisselvallig gestart. Het niveauverschil tussen de 4e en de 1e klasse is duidelijk erg groot. Waar de eerste 9 wedstrijden werden gewonnen met 35 punten verschil gemiddeld, staat nu de teller na 2 wedstrijden nog op 0 punten. In de thuiswedstrijd tegen Attacus was het vooral aanvallend moeizaam en lag vooral de handelingssnelheid te laag. Hierdoor leden we veel balverlies en kwamen we bijna niet de bucket in. Met name het tweede kwart van deze wedstrijd was erg matig (2-17), waardoor we bij rust al tegen een 15-30 achterstand aankeken. In het derde kwart zorgde een switch naar 3-2 zone en meer aanvallende daadkracht ervoor dat het verschil langzaam terug liep. In de 9e minuut van kwart 3 kwamen we tot 28-34 en het kwart eindigde bij 30-38. Begin 4e kwart kwamen we nog verder terug, tot 39-42. Vanaf dat moment namen de gasten het initiatief knap over met 3 driepunters in 3 minuten en bij 41-52 was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk eindigden we op 41-54, een verdiende overwinning voor Attacus en voor ons een goede leerwedstrijd.

 

De uitwedstrijd bij OBC een week later gaf minder voldoening. Op de late vrijdagavond (21.15 begon de wedstrijd eindelijk) namen we al snel het initiatief. Binnen 2 minuten was het 3-8, maar even snel was het weer 11-10. Een hele wisselvallige wedstrijd volgde, waarbij met name Remco erg sterk speelde met 15 punten. Het was ook dankzij goede acties van Remco dat we uitliepen naar 22-29 halverwege het 2e kwart. Jammer genoeg zakten we daarna weer weg, want de laatste 5 minuten van het kwart scoorden we slechts 2 keer. In de laatste 1,5 minuut lieten we OBC zelfs het initiatief overnemen van 28-34 naar 36-34. Met name de goed spelende nr 39 van OBC bezorgde ons met zijn snelheid en creativiteit veel problemen (23 punten). Direct na rust leken we onze kansen langzaam weg te gooien, want we scoorden erg moeizaam en forceerden teveel. OBC profiteerde en liep naar 45-40. Uiteindelijk speelden we de mismatch van Abu goed uit en kwamen terug tot 47-46. Vanaf dat moment ontspon zich een spannend laatste kwart, waarbij beide teams moeite hadden om te scoren. Halverwege stond het 48-48 en 3 minuten later 50-50. Een driepunter van nr 39 zorgde voor 53-50 en wij moesten in de achtervolging. Dat lukte met scores van Gé (14 punten) en Abu (8 punten). Remco kreeg met zo’n 30 seconden op de klok 2 vrije worpen en benutte er 1, gelijke stand op 53-53. Balbezit OBC en balverlies OBC, nog 15 seconden voor 1 goede aanval. Met 6 seconden op de klok volgt er dom balverlies voor ons, waarna OBC een time-out pakt. De inbound volgt, bal gaat zoals verwacht naar de fysiek sterke center. Hij maakt een 100% aanvallende fout op Remco, maar blijkbaar mogen we niet winnen van de scheidsrechters van OBC. Er wordt niet gefloten, de bal wordt tegen het bord gegooid en valt in de zoemer door het netje: 55-53 voor OBC. Wedstrijd afgelopen, tot grote onvrede en frustratie van Aeternitas. De T-fout die volgt maakt dan ook niks meer uit, want de wedstrijd is toch al verkloot. Een onverdiend, onterecht en vervelend einde van een verder sportieve en spannende wedstrijd…

 
10-12-2016 Aeternitas U22 - Dunatos U22
  zondag, 11 december 2016   
Heren U22

Aan de laatste wedstrijd in 2016 zullen we voor U22 maar niet teveel woorden vuil maken. Er stond niets meer op het spel tegen Dunatos en dat was te merken. De focus was er onvoldoende, zelfs de tip-off play leverde balverlies op. Ondanks ons overwegend matige spel hadden we helemaal niets te duchten van Dunatos, dat met slechts 6 spelers naar Stramproy was gekomen. De man-to-man press deed zijn werk niet goed, de zone press wat beter en na 7 minuten was het 14-2. Via 20-6 werd het 41-21 bij rust. Het tweede kwart startte erg zwak, maar dankzij steals van Cis (16 punten) en Cas (10 punten en 5 fouten in nog geen 15 minuten speeltijd) wisten we het verschil toch uit te breiden. Mooi om te zien was dat Luuk zijn goede werk in de training had meegenomen naar de wedstrijd en twee knappe ballen raak schoot. Het derde kwart was onze beste periode met goed uitgespeelde aanvallen, prima inside spel van Abu (11 punten) en goede scores van Gé (19 punten). De start van de laatste periode was nog goed, tot 74-25, maar daarna zakten we wel erg ver weg. We kwamen bijna 4 minuten niet tot scoren, maar uiteindelijk tilden we het verschil nog boven de 50 punten met de 4e driepunter van Tom (16 punten). Bij 82-31 eindigde de wedstrijd, winnen we de 9e wedstrijd op rij met gemiddeld 36 punten verschil en gaan we ongeslagen naar de 1e klasse. Daar zullen we tegenstander van een ander niveau gaan tegenkomen en wordt het werken voor de punten. Pluspunt van deze wedstrijd: we schieten 14 van de 18 vrije worpen raak!

 
03-12-2016 Aeternitas U22 - Jumping Giants U22
  maandag, 05 december 2016   
Heren U22

Na de winst in Veldhoven bij Vido was Heren U22 al zeker van de eerste plaats in de 1e competitiehelft. Dat betekent een plek in de 1e klasse na Kerst, waar teams als Attacus, OBC en Achilles op ons wachten. Maar eerst nog deze competitiehelft goed afronden met wedstrijden tegen Jumping Giants en Dunatos. Vandaag stond de derby tegen Nederweert op het programma. Bijna compleet, alleen Stijn ontbreekt nog steeds met een enkelblessure, staan we tegenover 12 man van Jumping Giants. De start is voor de gasten, want via 0-4 wordt het 4-8. Vanaf dat moment draaien we de wedstrijd langzaam maar zeker om. Scorend onder aanvoering van Tom (18 punten) en Cis (12 punten), verdedigend onder aanvoering van Abu. Het kwart eindigt met een aantal goede scores van Sjors op 26-18. In het tweede kwart gaat het aanvallend een stuk moeizamer en is het weer erg onrustig wat we laten zien. Verdedigend doen we weinig fout, waardoor Nederweert niet veel dichterbij kan komen. Bij 30-23 in de 8e minuut pakken we een time-out om de jongens even goed op scherp te zetten. Dat werkt want 2 minuten later gaan we de rust in met een 39-23 voorsprong. Het is een kwestie van de aanval geduldig uitspelen, er komt altijd wel een kans of Nederweert maakt een fout. Het heeft weinig zin om mee te gaan beuken met de gasten, dat is niet ons spel. Na de pauze komt Abu niet meer terug met lichte enkelproblemen, maar is Cas eindelijk wakker. Ook Remco en Gé (18 punten) herstellen zich van een mindere eerste helft. Jumping Giants probeert van alles, maar komt niet goed door onze defense heen. Via 50-30 halverwege gaan we het laatste kwart in met 60-36. Inmiddels is iedereen ruimschoots aan spelen toegekomen en spelen we het laatste kwart simpel uit om de wedstrijd te eindigen bij 74-48. Opnieuw een makkelijke winst, na de kerst zullen we het een stuk zwaarder krijgen in de 1e klasse.

 


Pagina 1 van 4