Heren U20
Aeternitas U20 Zuid-Nederlands Kampioen
  zaterdag, 09 mei 2015   
Heren U20

Bloedstollend. Zo kun je het slot van de reguliere competitie van Aeternitas jongens U20 noemen. Drie teams die op een gelijk punten totaal eindigen. Waar Nederweert U20 zich al rijk rekende en een kampioensfoto op Facebook plaatste, werd het U20 team van Aeternitas uit Stramproy door de Nederlandse Basketball Bond uitgenodigd als kampioen in hun eigen eerste klasse om te spelen om het kampioenschap van Zuid-Nederland tegen de winnaar van de andere eerste klasse.
De wedstrijd werd gespeeld in Vlijmen en Aeternitas U20 mocht aantreden tegen High Five uit Tilburg. Gesteund door ruim 50 supporters werd op 9 mei om 14.30 begonnen aan de wedstrijd.
Een nerveus begin van de jongens uit Stramproy zorgde er voor dat na 10 minuten basketbal de stand 8-15 was in het voordeel van High Five. Coach Paul Gielen zet tussen het eerste en tweede kwart de hoofden de zelfde kant op en het wordt zowaar een spannende wedstrijd. In een op en neergaand tweede kwart loopt Aeternitas U20 langzaam in op High Five. De 7 punten achterstand werden vervangen door een 5 punten achterstand. Met een 24-29 ruststand zoeken spelers en supporters de kleedkamers of kantine op.
Het derde kwart begint Aeternitas zwak. High Five loopt uit naar 28-37 en Aeternitas neemt een time-out. Als herboren kwamen de jongens uit Stramproy uit de time-out. De spirit was terug en de achterstand werd kleiner en kleiner. Na drie kwarten gespeeld te hebben was de achterstand voor de jongens U20 nog maar één punt. Spelers en supporters maakten zich op voor de laatste 10 minuten basketbal.
High Five kwam sterk terug en maakt van hun 1-punts voorsprong een 7-punts voorsprong. Dan is het genoeg voor de jongens U20 uit Stramproy. Met snel, verzorgd en volwassen basketbal wordt de wedstrijd in een zinderend einde in het slot gegooid. Met een hele belangrijke driepunter (met bord) gooit Aeternitas 11 punten op rij door het netje. De bank van High Five pakt nog een domme, onnodige, technische fout en Aeternitas U20 sluit de wedstrijd af met een 59-57 overwinning en het Zuid-Nederlands kampioenschap is binnen!
Gé Cuypers (21 punten), Abu Demba (6 punten), Cis van Mierlo (4 punten), Sjors Haselager, Stijn Versteegen (2 punten), Cas Lenaers (24 punten), Aaron Brunenberg , Remco Verheijden, Twan Coenen, Tom Moonen (2 punten) en coach Paul Gielen. Van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap!

Meer foto's vindt u op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/BCAeternitas 

 
Heren U20 in de race voor afdelingskampioenschap
  dinsdag, 05 mei 2015   
Heren U20

Na een zeer spannend weekend in een poule waarin de U20 teams flink aan elkaar gewaagd zijn, heeft Heren U20 zich weten te plaatsen voor het All Stars Event in Vlijmen a.s. zaterdag 9 mei! Hier zullen zij om het afdelingskampioenschap spelen tegen High Five, om 14.30 uur in Sporthal Die Heygrave. Wij feliciteren hen men deze prestatie en wensen hen uiteraard veel succes aankomende zaterdag!

Naast de U20 zal er zaterdag ook door teams in de categorieën Mannen U18, Mannen U22, Vrouwen Senioren en Mannen Senioren gestreden worden om de titel en is er een een All Stars wedstrijd.

Uiteraard is iedereen welkom om de U20 aan te komen moedigen! Mocht je van plan zijn hierbij aanwezig te zijn, laat dit dan vóór woensdag 6 mei (morgen) 18.00 uur weten door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Bij voldoende animo zullen we gaan kijken of er evt. gezamenlijk vervoer te regelen is. Hopelijk tot zaterdag!

 
Wedstrijd Heren U20 tegen Virtus verzet
  maandag, 16 februari 2015   
Heren U20

De uitwedstrijd van Heren U20 tegen BC Virtus is verzet en zal worden gespeeld op vrijdag 17 april om 19.45 uur. De training van de U20 op deze vrijdag komt daarmee te vervallen.

 
Heren U20 naar 1e klasse
  dinsdag, 17 december 2013   
Heren U20

Heren U20 heeft de strijd met Jumping Giants in haar voordeel beslist. Nadat de onderlinge ontmoetingen naar de thuisploeg waren gegaan, was het laatste woord aan Jumping Giants thuis tegen Quo Vadis. Doordat Quo Vadis deze wedstrijd heeft weten te winnen, gaat Aeternitas samen met Quo Vadis naar de 1e klasse. Een mooie prestatie voor dit jonge team!

 
Heren U20 - Tracks Parkstad
  dinsdag, 26 november 2013   
Heren U20

Afgelopen zaterdag stond na 2 weken rust, wat goed uitkwam wegens blessures en ziekte, de thuis wedstrijd tegen Tracks op het programma, waarvan uit redelijk gemakkelijk gewonnen was. We waren eindelijk weer eens compleet en hadden het voornemen om een goede pot te spelen. De start was dan ook veelbelovend en al snel stond een 10-0 voorsprong op het scorebord. Hierna ging Tracks fysiek een tandje hoger spelen, waar Aeternitas toch wat meer moeite mee had, mede omdat de scheidrechters veel te veel toelieten. Tel daarbij tevens op dat er wederom de eenvoudigste kansen gemist werden, was het na de 1ste periode nog steeds een wedstrijd: 14-11 in het voordeel van Aeternitas. De 2e periode gaf in feite hetzelfde beeld met een iets beter spelend Aeternitas, waardoor er bij de rust een stand van 29-19 op het bord stond. De 3e periode was de slechtste van de wedstrijd, aanvallend koos men te snel om een score te forceren, wat mede door het toegestane fysiek spel niet lukte. Maar ja wat wil als maar 1 scheidsrechter fluit en de collega alles goed vind. Verdedigend liet men zich inside te vaak aftroeven door te laat zijn tegenstander op te pakken om zodoende te voorkomen dat hij de bal kon ontvangen en te scoren. Stand na de 3e periode 47-37. De 4e periode stond men naarmate deze periode vorderde steeds beter zodat Tracks sporadisch nog tot scoren kwam (van de 5e t/m 10e minuut 4 punten). Aanvallend was het ook iets beter, er werd tenminste regelmatig het geduld opgebracht totdat iemand vrij stond om een actie naar de ring te ondernemen. Eindstand 70-48 in het voordeel van Aeternitas.

 
Heren U20 - Quo Vadis
  maandag, 04 november 2013   
Heren U20

Na afgelopen week de strijd om de 2e plaats succesvol te hebben doorstaan, stond afgelopen zaterdag opnieuw een uitdaging, met als inzet de 1ste plek, voor de jongens U20 op het programma. Deze strijd moest worden aangegaan met het nog ongeslagen Quo Vadis uit Gemert, die iedere wedstrijd royaal in hun voordeel beslist hadden. Voorwaar een zeer zware opgave voor Aeternitas. Aeternitas was vanaf het begin zeer geconcentreerd en zeker aanvallend vond men redelijk gemakkelijk de basket. Verdedigend had Aeternitas moeite met de sterke drives inside en goede balvaardigheid van enkele spelers van Quo Vadis. Toch werd ondanks deze klasse van Quo Vadis in de 1ste periode de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning. Stand na de 1ste periode: 23-15 in het voordeel van Aeternitas. De 2e periode en tevens de slechtste, vond Aeternitas moeilijker de basket en miste men toch enkele goed opgelegde kansen. Verdedigend lieten de jongens zich te vaak in de luren leggen door hun directe opponent, die zich middels goede lichaamsschijnbewegingen een kans creëerde om een 3-punter te nemen of naar de basket te gaan. Deze periode werd dan ook verloren met 14-18, waardoor een ruststand van 37-33 op het bord stond. Na de rust bleef Aeternitas verdedigend moeite hebben met vooral nr.10 (een zeer goede en complete speler), hij was verantwoordelijk voor de helft van de gescoorde punten van QuoVadis. Aanvallend was het eigenlijk een kopie van de week ervoor, namelijk dat de bal niet door de ring wilde en de eenvoudigste kansen werden gemist. Beide genoemde feiten waren de oorzaak dat Quo Vadis in het spoor van Aeternitas kon blijven en dat de beslissing van winst of verlies in de laatste periode zou vallen. Stand na de 3e periode: 51-47. De 4e periode gaf eigenlijk hetzelfde beeld als de 3e periode weer. Quo Vadis kwam in de 8ste minuut tot op 1 punt, wat ook tevens hun laatste wapenfeit was, van Aeternitas en mede door een goed uitgespeelde aanval en score inside nam Aeternitas een 3 punten voorsprong met nog 2 minuten te spelen. Door op balbezit te spelen moest Quo Vadis druk gaan zetten, mochten ze nog aanspraak willen maken op de winst, waardoor er open kansen ontstonden voor Aeternitas en de overwinning was een feit. Eindstand 67-59. Een zwaar bevochten en mooie overwinning tegen een zeer sterk Quo Vadis.

 
Heren U20 - Jumping Giants
  maandag, 28 oktober 2013   
Heren U20

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen Jumping Giants uit Nederweert op het programma met als inzet de 2e plaats. Aeternitas had iets goed te maken na het onnodige verlies in Nederweert en tevens werd Aeternitas vanuit Nederweert gewaarschuwd dat men nu hun zgn. 4 topspelers (niet waargenomen tijdens de wedstrijd) zouden meedoen en men dus een heel andere wedstrijd zou krijgen te zien dan in Nederweert. Aeternitas was ook nu weer niet compleet en moest dus deze strijd met 7 spelers aangaan. In de 1ste periode liet Aeternitas duidelijk zien dat men een klasse beter is dan de gasten uit Nederweert, ondanks hun 4 topspelers. Door een strakke en goede verdediging (men gaf bijna niets weg) en door aanvallend de ene na de andere mooie aanval te laten zien, gecombineerd met het geduld op te brengen voor de juiste optie, prijkte na 5 minuten een 9-0 stand voor Aeternitas op het bord. Jumping Giants was niet bij machte om de verdediging van Aeternitas pijn te doen en kwam maar sporadisch tot scoren wat resulteerde in een verdiende voorsprong van 15-7 voor Aeternitas. In de 2e periode eigenlijk hetzelfde beeld, Aeternitas dicteerde de wedstrijd en door zeer geconcentreerd te blijven aanvallen en hard te werken in de verdediging was de ruststand 31-18 voor Aeternitas. Zaak was nu om dit ook in de 2 navolgende periodes vast te houden, maar wat een totaal andere wedstrijd. Jumping Giants startte met een press, waar Aeternitas veel moeite mee had en daardoor veel onnodig balverlies leed. Dit bracht Jumping Giants weer terug in de wedstrijd en gaf ze zelfs lange tijd uitzicht op de overwinning. Dit lag niet zozeer aan de press (zo goed was deze niet), maar door het continue herhalen van foute beslissingen. Ondanks de waarschuwingen van de coaches bleven de jongens de oplossing zoeken om na balontvangst direct gaan te dribbelen of roekeloze passes te geven. De lijnen, die werden besproken in de time-outs, werden niet gelopen en daardoor bleef men onnodig moeite met deze press hebben. Tel daarbij ook nog op dat Aeternitas niet meer zo geconcentreerd (onderschatting) was als voor de pauze, en mede hierdoor bouwde Jumping Giants de opgelopen achterstand voor de pauze om in 42-49 voorsprong na rust. De 4e periode herpakte Aeternitas zich enigszins, verdedigend stond men weer beter en er werd regelmatig met succes de press ontdoken. Na 8 minuten stond dan ook een gelijke stand op het bord en aangezien Jumping Giants 4 teamfouten had, werd besloten om een fout van de tegenstander uit te lokken wat goed uitpakte en continue resulteerde in het nemen van vrije worpen. Alleen wist men hiervan niet optimaal gebruik te maken, van de 11 werden er maar 5 benut. Toch was dit voldoende voor een 58-57 overwinning. Een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste 2 periodes een fenomenaal goed Aeternitas, welke duidelijk een klasse beter is, zowel verdedigend als aanvallend, dan de tegenstander. De 3e en 4e periode een heel ander Aeternitas, wat te gemakkelijk, door eigen toedoen, een tegenstander weer terug in de wedstrijd laat komen. Ook mag er een compliment uitgaan naar de scheidrechters die zeer goed floten. Volgende week om 17.45 uur de topper thuis tegen Quo Vadis uit Gemert met als inzet de 1ste plaats. Als de jongens het niveau van de eerste 2 periodes halen belooft dit een mooie pot te worden.

 
Tracks Parkstad - Heren U20
  maandag, 21 oktober 2013   
Heren U20

Op zaterdag moest een incompleet U20 aantreden tegen Tracks uit Heerlen, welke nog geen wedstrijd positief had kunnen afsluiten. Aangezien U20 maar met 6 spelers was werd gekozen voor een zone-verdediging om een eventuele foutenlast te beperken en van hieruit middels breaks tot snelle scores te komen. De 1ste minuten kwam Aeternitas moeilijk tot scoren en Tracks liep via een goed schot naar een 7-2 voorsprong. De oorzaak hiervan was dat de jongens niet fel genoeg wisselende va n verdedigende posities, men ging te vaak inside helpen, waardoor de schutters van Tracks vrijstonden en hier gretig gebruik van maakten. Ook aanvallend wilde men te snel scoren en het pass-tempo lag veel te laag. Door in een time-out de vinger op de zere plek te leggen, kwam Aeternitas sterk terug met een stand na de 1ste periode van 16-15 na de 1ste periode. In het begin liep van de 2e periode liep Tracks weer weg van Aeternitas  en na 7 minuten stond een stand van 22-15 op het scorebord, en  men zou denken dat Tracks een goede verdediging had staan. De oorzaak van deze achterstand was niet het goede verdedigen van Tracks, maar de jongens sprongen onzorgvuldig om met de geboden kansen. Open lay-ups ( minimaal 10) werden eenvoudig gemist en bij Tracks vielen de onmogelijkste ballen erin. Hetzelfde beeld als een week geleden tegen Jumping Giants, de betere ploeg die het op dat moment aflegt tegen de mindere. Na deze 7 minuten herpakte Aeternitas en middels een 13-0 run wist men de achterstand om te buigen in 22-27 voorsprong na de 2e periode. In het begin van de 3e periode was het Aeternitas wat de voorsprong gestaag uitbouwde naar een voorsprong van 10 punten in de 3e minuut, Tracks deed in de 4e minuut iets terug door 2x achter elkaar te scoren, door onnodig balverlies, maar dat waren dan ook de enige 2 wapenfeiten van Tracks in deze periode. De verdediging stond als een huis en we gaven Tracks geen mogelijkheid om meer te scoren. Aanvallend werd de bal in een hoog tempo rondgespeeld en de jongens konden het geduld opbrengen om te wachten voor de juiste optie, stand na de 3e periode 26-40. Zaak om dit niveau vast te houden in de laatste periode en de 2 punten mee te nemen naar Stramproy, maar door te snel (egoïstisch) een score te forceren en de break niet goed te lopen (doorpassen naar de vrije man) werden weer veel van de gecreëerde kansen gemist. Dit was dan ook de oorzaak dat Tracks de opgebouwde voorsprong verkleinde. Door in de laatste minuten de bal goed rond te passen, geen onnodige aanvallende acties te ondernemen en aangezien Tracks in hun vertrouwde zone bleef staan, ze wilden blijkbaar de wedstrijd niet winnen, werd de wedstrijd op slot gegooid en de 2 punten waren voor Aeternitas. Eindstand 39-46. In de 2e en 3e periode tactisch sterk gespeeld, nu nog de kansen benutten en de wedstrijd is al na de 2e periode beslist.

 


Pagina 1 van 2