Heren 3
Heren 3: 4 wedstrijden in 1 verslag
  maandag, 31 maart 2014   
Heren 3

Heren 3 speelde tot 9 december maar liefst 11 wedstrijden zonder ook maar één weekend rust. Daarna stond er gedurende ruim 2 maanden slechts 1 wedstrijd op het programma. Op 15 februari volgde nog een potje tegen Vido, waarin na een prima wedstrijd werd verloren met 63-74. Opnieuw een maand rust en vervolgens 5 weekends achter elkaar om het seizoen af te maken. Te beginnen op 15 maart in Bladel. Met slechts 5 man is playing coach Tim genoodzaakt om weer eens een shirtje aan te trekken en het wordt een leuke wedstrijd. Bladel een maatje te groot, maar een sportieve wedstrijd waarin beide teams lekker aan ballen toekomen. Deze gaat uiteindelijk verloren met 60-42. Een week later staat de uitwedstrijd bij Boemerang op het programma, waar thuis een zware pot tegen werd gespeeld. Onder leiding van playing coach Tomas wordt een verrassend goede wedstrijd neergezet, waarin Boemerang alle zeilen moet bijzetten om de punten te pakken. Met name Roy speelt aanvallend erg sterk (20 van de 42 punten) en bij rust is het 20-23. Uiteindelijk is Boemerang toch te sterk voor Heren 3, maar met 58-42 resteert een goed gevoel. En toen kwam de thuiswedstrijd tegen Heeze 3. Met Dennis als coach op de bank en slechts 7 spelers, speelden we de slechtste wedstrijd van het seizoen. Geen beleving, geen overtuiging, geen scorend vermogen en alleen een positieve bijdrage van Lars en Joris. Vooral Roy was erg slecht ;) In de 3e minuut van het tweede kwart was het 4-27, waarna Heren 3 zich nog enigszins kon herstellen tot 15-38 bij rust. Daarna werd weer een vervolg gegeven op een dramatische start, Heeze profiteerde en won verdiend met 32-73. Nog twee wedstrijden te gaan: thuis tegen Achilles en BC Best.

 
Heren 3 - Jumping Giants 2
  zondag, 26 januari 2014   
Heren 3

Voor het eerst sinds 9 december stond er voor Heren 3 weer eens een wedstrijd op het programma. Jumping Giants 2 kwam op bezoek, een ploeg waar uit van werd verloren door een dramatisch slecht tweede kwart. We waren met 10 spelers aangevuld met Luuk en Abu vanuit U20, vanwege afwezigheid van Roy en Stefan. Het was zaak om snel een gat te slaan met Jumping Giants, dat de bankspelers van U20 deze keer moest missen. De eerste score was nog voor de gasten, maar daarna nam Heren 3 het heft in handen. In een eerste kwart dat lang duurde door veel fouten aan beide kanten, liepen we weg naar 16-2. In het tweede kwart konden we niet doordrukken, waardoor de wedstrijd weer spannend werd. Veel onnodig balverlies, een hele statische aanval en slecht positioneel verdedigen waren hier debet aan. Bij rust was het 29-21 en was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Gelukkig  begrepen de heren in het derde kwart dat er iets moest gebeuren. De positieve agressie was terug in het spel en met doeltreffend basketbal werd Jumping Giants opgerold. Scorende hoofdrol hierbij was voor Luuk (totaal 29 punten). Het derde kwart werd dan ook gewonnen met 31-12 en toen was de wedstrijd wel gespeeld. In het vierde kwart was het zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen. Dat lukte maar matig, het spel werd erg rommelig en we renden onszelf met enige regelmaat voorbij. Toch wisten we ook dit kwart nog uit te lopen tot een eindstand van 80-50. Het vermelden waard is nog de career high van 7 punten, die Lars deze wedstrijd op het sheet wist te zetten!

 
BC Best - Heren 3
  maandag, 09 december 2013   
Heren 3

Voor Heren 3 wachtte zondag de zware uitwedstrijd bij ongeslagen koploper BC Best. De jonge tegenstander had tot dusver alle wedstrijden vrij eenvoudig gewonnen, nu was het zaak voor ons om er een spannende pot van te maken. De eerste twee minuten gingen nog gelijk op, 3-4 in ons voordeel, maar daarna liet Best zien waarom ze eerste staan. Met een felle defense en snelle, doeltreffende aanvallen liepen ze over Heren 3 heen en aan het eind van de periode stond het 24-6. Gelukkig lieten de jongens niet hun koppie hangen en bleven lekker ballen. Dit resulteerde in een leuk tweede kwart, waarin we weliswaar verliezen maar onze scores maken en de schade weten te beperken, 41-21 bij rust. Na de rust ging het ineens hard met de scores van de thuisploeg, met name door veel balverlies aan onze kant weten zij te profiteren met snelle breaks. Binnen 4 minuten is het 54-23 en het kwart eindigen we bij 69-31. Voor het slotkwart nemen we ons voor om Best niet de 100 te laten halen, maar als hun center ineens 3 driepunters raak knalt en daarnaast ook gewone scores binnenvallen, is het ineens 87-37 halverwege het kwart. In de laatste minuten hebben de jongens alles uit de kast gehaald om de 100 te voorkomen en dat is gelukt. De teller bleef steken op 97-48. Dit zijn van die wedstrijden die gespeeld moeten worden, maar waar Heren 3 nog niet ver genoeg is om er echt een wedstrijd van te maken. Maar om met de woorden van Joeri te eindigen: thuis pakken we ze!

 
Heren 3 - Dunatos 2
  maandag, 02 december 2013   
Heren 3

Heren 3 speelde alweer de 10e wedstrijd van het seizoen thuis tegen Dunatos. Uit werd hier in een hele zwakke wedstrijd verloren met 55-21, maar we waren ervan overtuigd dat we thuis de punten moesten kunnen pakken. Helaas konden we met slechts 7 spelers aantreden, tegen 6 van de gasten. We begonnen aanvallend zeer overtuigend aan de wedstrijd, getuige de stand van 28-23 na één kwart. Deze stand laat echter ook zien dat de defense matig was, Dunatos mocht veel te makkelijk de 1 tegen 1 pakken en ook de rebound was niet goed verzorgd. We switchten daarom naar een 2-1-2 zone en deze switch pakte goed uit. Dunatos scoorde tot de 7e minuut slechts één keer en wij gingen vrolijk door met scoren, tot 40-27. Toen stokte het aanvallend, we zochten de ring niet meer op en de schoten vielen niet. Dunatos mocht nog terugkomen tot 40-30 en de conclusie in de rust was dat wij Dunatos in de wedstrijd hielden door niet door te drukken. Overigens waren het voor rust Ernest en Stefan (14 en 9 punten) die scorend de kar trokken. Na de pauze konden we het tij niet direct keren. Dunatos kwam steeds dichterbij, tot 48-44 en uiteindelijk 52-46 aan het eind van de periode. Wij helpen onszelf niet door zeker 5 fast breaks niet te verzilveren. In het slotkwart blijven we rommelen tot 56-54, maar dan is het genoeg voor met name Joeri en Roy (10 en 13 punten na de rust). De scoringsmachine komt weer op gang en binnen een paar minuten is de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk blijft het scorebord steken op 76-61, een goede en verdiende winst voor Heren 3. Ook een echte teamprestatie met alle 7 spelers scorend aanwezig , waarvan 4 in de dubbele cijfers.

 
Achilles '71 2 - Heren 3
  dinsdag, 26 november 2013   
Heren 3

Het was zondag nog vroeg toen Heren 3 naar Nuenen vertrok voor de uitwedstrijd tegen Achilles 2. Een tegenstander met meer lengte, kilo’s en levenservaring. Naar schatting was de gemiddelde leeftijdverhouding 50 tegen 25 voor de thuisploeg. Na een 0-8 start dacht Heren 3 even door te kunnen rennen, maar Achilles haalde het tempo vakkundig uit de wedstrijd met lange, maar doeltreffende aanvallen en een hele kleine zone defense. Heren 3 had geen antwoord en van 0-8 werd het 16-10 en zelfs 38-25 bij rust. Na de pauze geprobeerd het tij te keren met een 3-2 zone press, maar ook deze had niet het gewenste effect. Telkens waren we een stap te laat en Achilles profiteerde optimaal, 58-33. Pas in het vierde kwart ontwaakten de heren en binnen 4 minuten was het 64-45. Even ging het gelijk op, maar bij 68-49 in de 7e minuut zakte Heren 3 weer weg. Opnieuw liet met name de afwerking ons in de steek, waardoor we nooit een serieuze kans krijgen om de wedstrijd te winnen, 80-54.

 
Heren 3 - BC Boemerang
  woensdag, 13 november 2013   
Heren 3

Zaterdag kreeg Heren 3 bezoek van BC Boemerang, dat tot dit weekend veel grote uitslagen had neergezet. Aangezien wij niet compleet waren (we misten Joeri, Bruno en Tom) en de gasten met 10 man sterk kwamen, verwachtten we een zware wedstrijd. Het grootste verschil deze wedstrijd was niet dat Boemerang nu zo geweldig basketbal speelt, maar wel dat de ploeg groter, sterke en feller was. Wij hadden hier het eerste kwart veel moeite mee en Boemerang liep dan ook snel uit naar 12-26. Het tweede kwart speelden we echter prima basketbal. We zochten het contact slim op en brachten Boemerang hierdoor in foutenlast. Bovendien scoorden we vrij makkelijk, hielden de verdediging dicht en pakten veel rebounds tegen de lengte van de gasten. Bij rust was het dan ook 27-36 en zaten we veel beter in de wedstrijd. Ook het derde kwart ging gelijk op, maar toen deden we onszelf al tekort door de kansen niet te benutten. We hadden geluk dat Boemerang ook niet scoorde, waardoor het via een 6-8 kwart 33-44 werd. In het laatste kwart lukte het ons om nóg minder punten te maken (4 stuks) en had Boemerang geen moeite om de wedstrijd met 37-57 naar zich toe te trekken. Op zich geen slechte wedstrijd van Heren 3, maar die ballen moeten wel door het netje!

 
Jumping Giants 2 - Heren 3
  maandag, 04 november 2013   
Heren 3

Heren 3 ging zondag in de vroege middag op bezoek bij Jumping Giants 2 in Nederweert. Het begint eentonig te worden, maar opnieuw was het één periode waar de heren het dusdanig laten liggen dat de winstkansen eigenlijk al verkeken zijn. Deze keer was dit de 2e periode: 32-12. De start is rommelig met 3 spelers die net voor het begin binnen komen (met goede redenen) en door gebrek aan ruimte rond het veld zonder warming-up in het veld komen. Jumping Giants pakt snel een 10-4 voorsprong, maar gedurende de eerste periode zien we een leuke wedstrijd met kansen over en weer. De periode eindigt bij 18-15 in het voordeel van de thuisploeg. Dan het desastreuze tweede kwart… Het zijn slechts 3 spelers (waarvan 2 U20-spelers) die de kar trekken bij Jumping Giants. Via 23-20 wordt het 34-25 halverwege het kwart. Een time-out heeft niet het gewenste effect. Sterker nog, wij scoren nog slechts 2 vrije worpen en de thuisploeg schiet de lichten uit. 50-27 bij rust is het gevolg en het is zaak dat we snel ons spel weer op de rit krijgen. Hiermee starten we goed na de pauze en binnen 2 minuten is het 52-34 en zitten we weer gewoon in de wedstrijd. We kunnen niet echt doordrukken, maar gaan wel veel beter om met de ruimte die de scheidsrechters laten. In plaats van zeuren over fouten blijven we gewoon basketballen. Het kwart eindigt bij 59-41, dus spannend gaat het niet meer worden. Toch blijven de jongens hard werken en gaan voor iedere bal. Ook het vierde kwart weten we winnend af te sluiten, maar verder dan 67-56 komen we niet. Als we de komende wedstrijd het slechte kwart weglaten, gaan we gewoon nog de nodige wedstrijden winnen!

 
Heren 3 - BC Oirschot
  maandag, 28 oktober 2013   
Heren 3

Bij Heren 3 kon voor het eerst dit seizoen een overwinning worden gevierd. Gemotiveerd door een beloofd rondje bier van Jos in De Kantien, gingen de mannen van start. Voor het eerst dit seizoen ook helemaal compleet, dus met 10 spelers. De eerste minuut ging nr 5 van Oirschot door waar hij de vorige wedstrijd gebleven was, namelijk scoren (opnieuw 37 punten…). Wij gingen er echter al snel overheen aan de hand van topscorers Tomas (24 punten) en Joeri (22 punten). We hadden wat moeite in de afwerking van onze kansen, waardoor Oirschot dichterbij kon blijven dan nodig. Toch eindigden we het kwart met 22-13. In het tweede kwart liepen we nog naar 29-18, maar daarna liep ons spel vast. We stonden in andere combinaties in het veld en dit ging niet altijd even vlekkeloos. Het grootste probleem was echter dat we de defense totaal lieten verslappen. Half-court defense werd bucket defense en dan ook nog eens zwak. Hierdoor kwam Oirschot terug tot 33-25. In de laatste 30 seconden zelfs tot 33-30 door een and-one driepunter, een weggegeven rebound en onnodige fout direct daarna. Tijd voor een moment van bezinning dus! Na de pauze was de opdracht duidelijk: fel verdedigen en vanuit de break Oirschot kapot spelen. Dat lukte uitstekend de eerste 5 minuten, want bij 46-30 trokken de stofwolken op en was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. Dit leken de jongens ook te voelen, want we verslapten en gingen veel fouten maken. Hierdoor kwamen onze “lange” jongens al snel in foutenlast en moesten we noodgedwongen veel wisselen. De voorsprong bleef echter intact en in het vierde kwart liepen we al snel richting 20 punten verschil. Vanaf 72-53 was het bij Oirschot helemaal op en renden we nog naar 30 punten verschil, 83-53. Eindelijk dus de eerste verdiende punten voor Heren 3. Dit moet zelfvertrouwen geven voor de komende wedstrijden!

 


Pagina 1 van 2