Dames 1
Kom Dames 1 aanmoedigen a.s. zaterdag!
  woensdag, 15 april 2015   
Dames 1

A.s. zaterdag 18 april speelt Dames 1 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen BC Heeze D1. Kom hen daarom aanmoedigen, om 18:00 uur in de sporthal.

Wij hopen jullie daar te zien om samen Dames 1 naar de overwinning te juichen!
 
12-10-2014 Aeternitas zegeviert in Heeze!
  maandag, 13 oktober 2014   
Dames 1

Aeternitas zegeviert in Heeze!

 Van onze razende reporter - Op 12 oktober 2014, de eerste zondag van de week, mochten beide eerste seniorenteams van Aeternitas aantreden tegen de eerste teams van Heeze in sporthal de Pompenmaker. Vroeg op de middag, om 13.00 startten de dames tegen het dames 1 van BC Heeze. Het team van Jeroen Heijdeman had na het verlies van vorige week tegen Tracks wat recht te zetten. In het vierde kwart toen, kwamen de dames er pas achter hoe er op een goede manier verdedigd moest worden, getuige er van dat Tracks toen na drie en een halve minuut in het vierde kwart niet meer heeft weten te scoren. Het heren 1 team van coach Hans Heijdeman had nog een nare smaak in de mond na de wedstrijd tegen Tantalus en wilde graag winnen!
 
Tegen Heeze werd de nadruk gelegd op de verdediging en de aanval zou dan vanzelf volgen. Onder aanvoering van point guard Imke Gerits (17 punten waarvan 3 driepunters) begon Aeternitas sterk. Fast break opties die werden afgemaakt door o.a. Lotte Driessen (12 punten). Het team van Heeze wist dit kwart 9 punten te maken en Aeternitas stelde er hier 11 tegenover. Met prachtige passes lieten de dames uit Stramproy dit kwart al zien dat het niet naar Heeze was gekomen om mee te spelen, maar echt om te winnen.Het tweede kwart werd gewonnen met 6-12, wat de ruststand bracht op 15-23. Iris Beeren (12 punten) opende de tweede helft met een score en Aeternitas wist BC Heeze opnieuw op 9 punten te houden en er zelf 13 te maken. Er op en er over was de opdracht van coach Jeroen Heijdeman en het vierde kwart was het grote verschil pas goed zichtbaar. Conditioneel met 7 man ijzersterk. Het laatste kwart werd gewonnen met 6-23, waarin ook Dian Kirkels met haar 15-jarige leeftijd haar totaal op 6 punten kon brengen. Mieke Stevens maakte twee punten, Robin Joosten en Yvon van Dael maakten er 5. Hiermee sloot Aeternitas dames 1 de wedstrijd af met een 30-59 overwinning. De dames staan met 6 punten uit 4 wedstrijden op een mooie tweede plaats!
 
Wedstrijd Dames 1 op 12 april
  donderdag, 20 maart 2014   
Dames 1

De wedstrijd Aeternitas Dames 1 - Boemerang Dames 1 zal op zaterdag 12 april worden ingehaald. Aanvang is 19.45 uur.

 
Wedstrijd Dames 1 op 8-3 gaat niet door
  vrijdag, 28 februari 2014   
Dames 1

 De wedstrijd Aeternitas Dames 1 - Boemerang Dames 1 die gepland stond op 8 maart om 17.45 zal niet door gaan. De wedstrijd wordt op een later moment ingehaald, maar wanneer precies is nog niet bekend.