Heren 1
14-11-2015 Jumpers’76 H2 - Aeternitas H1
  maandag, 16 november 2015   
Heren 1

 Na 3 opeenvolgende overwinningen moest er in de vroege zaterdagmiddag afgereisd worden naar Jumpers ’76 Venray. Met een goed gevulde ziekenboeg, enkele afwezige, een bijna gecancelde wedstrijd, vertrokken we met 6 spelers om uiteindelijk met 7 man H1 aangevuld met 1 U22 spelers Cas Lenaers in Venray bij elkaar te komen om het op te nemen tegen Jumpers’76 H2. 

 

Het begin van de wedstrijd was nog voor Aeternitas, daarna stokte de aanval en werden vele aanvallen jammerlijk gemist. Door de lengte van Jumpers was er bijna geen doorkomen aan in de midden. De pogingen die ondernomen werden waren dan ook veelal van buitenaf. Mocht er een Aeternitas speler met veel bravoure zich mengen onder het bord dan werd de aanval vaak met hard spel teniet gedaan. De schoten van buitenaf van jumpers zorgde ervoor dat Aeternitas op het veld en het scorebord al snel het nakijken had. Het score ging Jumpers gemakkelijk af al probeerde de Aeternitas met man en macht dit te voorkomen. Na het verstrijken van het eerste kwart prijkte er dan ook een riante voorsprong voor jumpers op het scorebord 22 – 8. Tweede kwart werd Cas ingebracht om voor het eerst te mogen ruiken aan het serieuze werk waar hij voor wordt klaargestoomd bij de U22. Hierdoor creëerden we meer dreiging onder het bord en dit resulteerde in een paar goede rebounds gecombineerd met enkele goede scores. We konden enige tijd de scores van Jumpers matchen waardoor de achterstand niet nog verder opliep. Met de dreiging inside kwam er aan de buitenkant meer ruimte, hier werd goed op geanticipeerd en de juiste man gevonden. Het tweede kwart werd zelfs gewonnen, hetzij nipt met 16 – 19 dit resulteert in een ruststand van 38 – 27. Het derde kwart werd net zo aangevangen als het 2e kwart met goed spel, felle defense werd het Jumpers moeilijk gemaakt om tot score te komen. Onderin kwam er meer ruimte waar door onze dankbaar gebruik van werd gemaakt. Als de weg geblokkeerd was werd de bal weer snel terug naar boven gepast waar wel weer een schutter klaar stond om het karwei af te maken. In rap tempo werd de achterstand verkleind en bij ingaan van het vierde kwart was het verschil nog maar 5, 57 – 52. De frustratie sloeg toe bij Jumpers en net toen het vierde kwart begonnen was werd vanaf de Jumpers bank Aeternitas voor alles uitgemaakt dat niet in dit verslag vermeld gaat worden. Onze coach nam het voor zijn mannen op, ontplofte werkelijk op het veld. Deze terechte uitspatting werd afgedaan met een Technische fout. De scheidsrechter aan de zijkant van het veld thv. de middenlijn die alles gehoord moet hebben bleef stoïcijns, gaf geen krimp en glimlachte het hele voorval een beetje weg. Ook de coach had niet de ballen om zijn mannen tot bedaren te brengen en het voorval eerlijk toe te geven. Nadat de gemoederen enigszins weer waren gaan liggen werd aan de wedstrijd een vervolg gegeven. Aeternitas had zich niet van de wijs laten brengen en ging driftig door met score. Op den duur wisten de mannen uit Stramproy zelfs op voorsprong te komen 59 – 62, daarna werd vakkundig onze lange man met 5 fouten naar de kant verwezen. Het was duidelijk dat de mannen van Jumpers de scheids als een vingerhoedje om hun vinger hadden gewonden. Aeternitas was daarna niet meer bij machte om Jumpers te stoppen dat uiteindelijk nog gemakkelijk uitliep naar een vertekende uitslag van 77 – 64.

 

In het drukke programma komende week een weekje rust om daarna Zaterdag 28Nov voor de laatste keer in dit kalenderjaar in actie te komen tegen Tantalus. De uitwedstrijd werd nog nipt verloren, iets dat we in een vol eigen huis recht willen zetten.

 
BC Titans H1 - Aeternitas H1 UPDATE !!!
  maandag, 09 november 2015   
Heren 1

Na een briefwisseling tussen Aeternitas en de bond, Titans en de bond, bond en Aeternitas en bond en Titans was de uitkomst dat de wedstrijd overgespeeld zou moeten worden.

Hierop is Aeternitas H1 in beroep gegaan en met succes. Na een duidelijke naleving van onderstaande regels is de bond tot de conclusie gekomen dat het fout zat en alsnog afgelopen Vrijdag de dik verdiende overwinning aan Aeternitas H1 heeft toegekend.

Met deze terechte toegekende overwinning is Aeternitas doorgestoten naar de top van de competitie en staat het nu met 3 teams gedeeld 1e, een prachtig resultaat voor dit nog jonge team. 

 

WEDSTRIJDREGLEMENT NEDERLANDSE BASKETBALL BOND

 

D.7.1. Bij het staken van een wedstrijd moeten de aanvoerders (of bij U16 en lager de coaches) van

beide ploegen, de scheidsrechters en eventueel de commissaris binnen drie werkdagen na de

wedstrijd een verklaring met een toelichting omtrent het staken indienen bij de

competitieorganiserende instantie. Het niet tijdig insturen van een verklaring kan door het

bestuur worden beboet conform de Lijst van Administratieve heffingen en Boetes.

 

D.7.2. Wanneer deze instantie de verantwoordelijkheid voor het staken bij één of beide ploegen

legt, dan is de stand in de wedstrijd op het moment van staken van belang. Is één van beide

ploegen verantwoordelijk voor het staken van de wedstrijd en is de stand op het moment van

staken in het voordeel van die ploeg of is de stand gelijk, dan wordt de eindstand bepaald op

20-0 c.q. 0-20 in het nadeel van de verantwoordelijke ploeg; indien de stand op het moment

van staken in het nadeel is van de verantwoordelijke ploeg, dan blijft de bereikte stand

gehandhaafd.

Wanneer beide ploegen verantwoordelijk worden gesteld voor het staken van een wedstrijd,

dan wordt de eindstand bepaald op 0-0; beide ploegen krijgen niet één wedstrijdpunt.

De verantwoordelijke(n) voor het staken kan/kunnen door het bestuur worden beboet

conform de Lijst van Administratieve heffingen en Boetes

 
9-11 Tracks Parkstad HS3 – Aeternitas H1
  maandag, 09 november 2015   
Heren 1

Het is zondag in het zuiden, niks aan de hand want wat er gebeurde het stiet merre pas op de website dachten wij want we moesten uit spelen tegen Tracks.

Wedstrijd 7 alweer dit seizoen en met 2 overwinningen op zak gingen werd er met een voltallig team en goede moed afgereisd naar het Zuiden.

Voor ons hadden de Dames 1 gespeeld en de punten veilig gesteld, een goede opsteker voor H1 om ditzelfde te doen.

 

Daar waar het geld in nieuwe faciliteiten wordt geïnvesteerd blijft het investering in nieuwe borden helaas achter. We werden getrakteerd op een veld met ouderwetse houten borden en dat voor een 1e Heren team.

Ook het feit dat het zondagmiddag was speelde niet mee. Dit had zo zijn weerslag op de eerste 2 kwarten waar we maar 4 veldgoals wisten te produceren en 5 vrije worpen. Bij elkaar opgeteld 13 punten, zet daar heel frivool spel en het nodige geluk tegenaf van de tegenstander dan is het niet moeilijk te begrijpen dat we met rust achter stonden en wel met 23 – 13. Geen man over boord maar het was wel zaak om de 2e helft geconcentreerd te blijven spelen om en Tracks niet de kans geven nog verder uit te lopen en zo de achterstand onoverbrugbaar op te laten lopen. Tweede helft werd aangevangen en meteen kregen we een score tegen. Vanaf dat moment ging er een knop om bij de spelers van Aeternitas en kwm het besef dat we nu toch echt uit een ander vaatje getapt moest worden wilden we onze 3e overwinning op rij binnen slepen. Dit gebeurde en door (over het algemeen) goed spel werd het 3e kwart gewonnen en wisten we de achterstand met een 3-punt buzzer beater te verkleinen naar 6 punten 33 – 27. In het vierde kwart ging het pas echt stormen in de Biessen hal in Hoensbroek en werd vanuit Aeternitas zijde aan alle kanten één of meerdere tandjes bijgeschakeld. Het duurde dan ook niet lang voordat er een gelijke stand op het scorebord verscheen 39 – 39. Daarna trok Aeternitas deze lijn door en werd verdedigend Tracks helemaal buitenspel gezet en kwam nauwelijks meer aan score toe. Uiteindelijk werd Tracks het flitsende spel van Aeternitas te machtig en werd door snel spel en de juiste vrije man zoeken simpel aan de kant geschoven getuige dit kwartstand 6 – 21. Tracks leek het vierde kwart meer basketbal te kijken dan basketbal te spelen zoals onze coach dit mooi kan verwoorden. Het laatste fluitsignaal klonk en het was het grote Aeternitas die de punten meer dan dik verdiend mee naar huis mocht nemen met een eindstand van 39 – 49 op het scorebord. Of zoals onze Dick altijd zegt; Beter lelijk gewonnen dan mooi verloren.

 

Een beknopt verslag dat niet de complete werkelijkheid van de wedstrijd schets. De niet reglementaire overtredingen, duwtjes in de rug, uitgestoken ledematen staan hier niet in vermeld om het voor de neutrale lekker vlot leesbaar te houden. Het verbaast dan ook niemand dat er enkele spelers met fysieke klachten zijn, overgehouden aan deze wedstrijd. Als de jongens van Tracks op bezoek komen in Stramproy zullen wij ze laten zien tot waar we toe in staat zijn, namelijk! Basketbal.

 

Volgende week wederom een uitwedstrijd, dan komt zaagmans om de competitie door midden te zagen. Wedstrijd nr. 8 tegen het verre Jumpers '76 H2 uit Venray.

 
31-10 Aeternitas H1 – Jumping Giants H2
  maandag, 09 november 2015   
Heren 1

In een zéér spannende wedstrijd in het voorprogramma van H1 waar de jongens U22 in de verlenging aan het langste eind trokken tegen medekoploper Vido was de sporthal “De Grenslibel” al lekker volgelopen om te blijven zitten voor wedstrijd 6 in onze competitie voor de derby tegen streekgenoot Jumping Giants. Met de zoon van een ex-international op de tribune moest het zeker goed komen. Tegen dit laag geklasseerd team werd vorig jaar in het eerste kwart nog flink huis gehouden met 32pnt. Iedereen was dan ook zeer goed geluimd en hier zat en school dan ook meteen het gevaar.

 

Het begin van de wedstrijd was stroef en de felle man-to-man van Jumping Giants verraste de aanval van Aeternitas. Door foute keuzes werden ballen jammerlijk gemist of domweg uitgegooid. De verdediging stond redelijk goed, echter werd er niet voorkomen dat de insnijdende man te vaak de bal kon ontvangen en gemakkelijk tot score komen. Hierdoor bleef JG in de wedstrijd hangen en kon Aeternitas voor een verpletterende walk-over gaan. Het tweede kwart ontstond er meer ruimte waardoor beter de vrije man gevonden kon worden met één van de vele spelvarianten die deze ploeg machtig is. De score werd lichtjes opgevoerd en daardoor stond er dan ook  een 29 – 21 met rust op het scorebord. Het derde kwart konden beide teams niet echt een vuist maken en was het van beide kanten meer rommelig dan dat er echt van goed basketbal gesproken kon worden. Toch waren het de heren van Aeternitas die ook dit 3e kwart winnend af wisten te sluiten met 11 – 8. Het vierde kwart leek niet alleen kwa score (16 – 10) maar ook het spel een kopie van het tweede kwart. Van de ruimte die geboden werd, werd dankbaar gebruik gemaakt en daardoor kwam de overwinning nooit in gevaar getuige de eindstand 56 – 39.

 

De wedstrijd werd afgesloten met een dubbel gevoel. Het was van Aeternitas zijde zeker geen goede wedstrijd, niet hetgeen waar we het vele thuispubliek op wilde trakteren, maar de punten bleven toch in huis.

Volgende week zondag 08-11-2015 staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen het altijd lastige en voor ons onbekende Tracks.

 
17-10-2015 Aeternitas H1 – E.B.C.G. H2
  maandag, 19 oktober 2015   
Heren 1

 Het venijn zit hem in de staart...

Op onze overvolle H1 kalender stond vandaag alweer onze 5e wedstrijd en zodoende 2e thuiswedstrijd op het programma. De laatste wedstrijd voor de welverdiende herfstvakantie die door vele benut gaat worden om even een weekje extra rust te nemen. Vandaag kwam de koploper, de huidige nummer 1 van de competitie, de heren van E.B.C.G. H2 uit Geldrop op bezoek, gezien hun resultaten zou dit wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. Deze plaats hadden ze mede te danken aan hun sterke optreden tegen de ietwat zwakkere broeders (lees; tegenstanders) uit de competitie, een vertekend beeld waarschijnlijk. Desalniettemin zaak om geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en ervoor te zorgen dat we niet terugvallen in oude gewoontes die ons doorgaans op een flinke achterstand zetten. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden waren we vandaag nagenoeg compleet. Na de oproep van vorige week om ons te komen aanmoedigen was het een drukte van belang in en rond de sporthal. Extra barpersoneel moest vol aan de bak om alle toegestroomde supporters te voorzien van hun natje en hun droogje. Bijna half 7, het vele toegestroomde publiek zocht zich eenieder een plaatsje op de tribune achter het speelveld of op de een van de extra geplaatste tribunes aan de zijkant van het veld. Een kolkende massa publiek was er klaar voor, H1 was er klaar voor, tegenstander was er klaar voor, tafel was er klaar voor, scheidsrechters waren er klaar voor, game time...

De starting five namen hun plaatsen in op het veld, het publiek werd muisstil de spanning was te snijden, kon een speld horen vallen. Er werd opgesteld voor de sprongbal, bal ging omhoog, de wedstrijd was onderweg.

Door het vele getik hoog in de lucht voor de kleinere onder ons hebben we helaas niet kunnen constateren of onze lange man nu wel of niet de sprongbal gewonnen had, feit was wel dat de bal in onze handen viel en we daarmee de eerste aanval van de wedstrijd op konden zetten. Het begin was ietwat zenuwachtig en dus werd er wederom geschutterd in de aanval. Uiteindelijk was het Aeternitas die na 2 min. spelen de ban brak en de eerste scores liet noteren. Daarna golfde het spel op en neer, aan beide kanten werd niet overmatig veel gescoord door strakke defense en daardoor vaak onnodig balverlies of door miscommunicatie dat de bal niet op de juiste bestemming terecht kwam. Met nog een paar sec. op de klok in het eerste kwart was het een 3 punter van EBCG die ervoor zorgde dat we tegen een onnodige achterstand aankeken van 12 – 15. Om het vervolg van de wedstrijd niet al teveel op de voorgaande wedstrijden te laten lijken moest er nu in het 2e kwart wel serieus gas gegeven gaan worden om een blamage te voorkomen. Het begin van het tweede kwart was voor Aeternitas en in no-time was de achterstand weggepoetst. Hierna ging de wedstrijd op en neer waardoor de ploeg op voorsprong om de score wisselde. De man-to-man defense bleek net zo wisselend als het weer. Het ene moment kon er niemand doorheen, op het andere moment leek het wel Goudse oude of Leerdammer kaas en kon er moeiteloos doorheen gesneden worden. Van buitenaf waren we deze keer wel trefzeker en zette ons mede daardoor bij rust sinds vele wedstrijden weer eens op een verdiende voorsprong 28 – 25. Mede door het fanatisme in het derde kwart en het goed rond laten gaan van de bal werd ervoor gezorgd dat we steeds een kleine marge behielden. Dit varieerde tussen de 2 en 6 punten, weglopen werd helaas niet gedaan omdat verdedigend af en toe te simpel kansen weggegeven werden. Toch konden we met het schot van buitenaf de druk op de ketel houden waardoor we binnen in meer ruimte kregen om tot score te komen. Het was af en toe niet fraai en niet goed maar we hielden stand en konden door hard werken dit kwart zelfs winnend afsluiten 15 – 12 en daardoor wederom 3 pnt. uitlopen. We gingen sinds lange tijd weer eens het vierde kwart in met een voorsprong, aan de heren van Aeternitas zaak om dit vast te houden en om te zetten in een overwinning. Het vierde kwart brak aan en je voelde aan alles dat de spanning opliep en daardoor het spel en vooral de verdediging veel te lijden had. Wederom werden er teveel gemakkelijke ballen weggegeven en hielpen we EBCG hierdoor weer een beetje in het zadel. De aanval stokte waardoor EBCG puntje voor puntje weer richting H1 Aeternitas kroop, het zou ons in een vol huis toch niet gaan gebeuren dat we voor de ogen van al onze supporters toch nog de punten zouden moeten afstaan aan EBCG? Met nog 2 minuten te gaan was de spanning te voelen. Om iedereen mee te nemen in dit zinderend slot zullen we hier per situatie vanaf de 9e minuut beschrijven. In de 9e minuut bij een stand van 50 – 49 kregen we 2 vrije worpen die in tegenstelling tot andere wedstrijden benut werden, 52 - 49. Hierop volgde 2 aanvallen van EBCG die benut werden en we sinds het begin van de wedstrijd weer tegen een achterstand aankeken 52 – 53. Met een jumper-shot van net buiten de bucket kwam Aeternitas H1 weer op 1 pnt. voorsprong 54 – 53. De aanval werd foutief afgestopt, met beide teams op 5-team fouten was het voor EBCG plaatsnemen op de vrije worplijn, al het publiek houdt de adem in en dan... de eerste vrije worp mis, je hoort een slaak van opluchting door de sporthal gaan. De 2e vrije worp wederom wordt het muisstil in sportwalhalla “De Grenslibel” tjitjak het geluid van het netje klinkt, RAAK! EBCG trekt de stand weer naar een gelijke stand. Met nog een 20-tal seconden op de klok wordt de aanval opgezet, de bal gaat rond wachtend op de laatste actie. Het is uiteindelijk Dennis die met nog 5.3sec. ervoor kiest om vanaf de 3-puntslijn met een schot de wedstrijd te beslissen, de verdediging van EBCG reageert en probeert het schot te blokken. De bal is al van de hand en daarna komt het onvermijdelijke contact van de EBCG speler dat ervoor zorgt dat er een fluitsignaal klinkt. Er wordt een fout uitgedeeld en 3 maal gegeven. De EBCG speler loopt tegen zijn 5e fout aan en kan het haast niet bevatten dat er in zijn ogen een onterechte call wordt gefloten. Hij uit zijn ongenoegen en loopt tegen een Technische fout aan, daarna volgt van afstand het internationale teken van vriendschapsgebaar waardoor er een Onsportieve fout wordt gefloten. Dan stormt de speler op de desbetreffende scheids af en toont nogmaals het internationale teken van vriendschapsgebaar van dichtbij. De uitspraak van de scheidsrechter in onverbiddelijk en wordt met een Diskwalificerende fout van het veld en de hal uitgestuurd. Er volgen 6 vrije worpen, de spanning stijgt wederom en het publiek houdt voor de zoveelste keer de adem in. 1e vrije worp MIS, 2e vrije worp MIS, 3e vrije worp MIS. Het is onze nieuweling Joost die het vertrouwen krijgt om de volgende 3 vrije worpen voor zijn rekening te nemen en hiermee de wedstrijd definitief op slot te gooien, 1e vrije worp RAAK, 2e vrije worp RAAK, 3e vrije worp MIS 56 – 54. Een opluchting is duidelijk hoorbaar. Met nog 2.8sec. op de klok is het op de middenlijn inname voor Aeternitas. Maar voordat de wedstrijd hervat wordt volgt eerst een time-out van Aeternitas. De waarschijnlijke snelle fout die door EBCG gemaakt gaat worden en onze tactiek werden kort en bondig op het speelbord van onze coach Paul uiteen gezet. Het fluitsignaal klonk en beide teams stelden zich op. Hetgeen wat besproken was werd perfect uitgevoerd en werd dan ook zoals gedacht door een speler van EBCG foutief afgestopt. Het was wederom onze nummer 41 die plaats mocht nemen achter de vrije worp lijn. Na 3 voorgaande missers stelde Dennis ditmaal orde op zaken door zijn 2 vrije worpen er feilloos in te schieten 58 – 54. Met nog 1.6sec. op de klok neemt de coach van EBCG een time-out en dwingt hiermee af dat de bal aan Aeternitas zijde mag worden ingenomen om zo meteen in de buurt en mogelijkheid te komen tot een laatste verwoede poging om nog een verlenging eruit te slepen. Echter zet onze coach op zijn whiteboard iedereen op zijn plaats binnen de 3 puntlijn om ervoor te zorgen dat niemand in de verleiding kan komen om het schot dat gaat volgen foutief af te stoppen. Voor de laatste keer betreden beide teams het speelveld om de laatste 1.6sec. te spelen. De bal wordt ingenomen en een 3punt schot volgt en in de buzzer gaat deze bal erin. Hierdoor trekt Aeternitas alsnog aan het langste eind en wint in een zeer enerverende en spannende wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil 58 – 57.

Over 2 weken moet er wederom gespeeld worden in deze drukke competitie en wel tegen Jumping Giants thuis in sportwalhalla “De Grenslibel”. We hopen in onze nieuwe tenues wederom te kunnen schitteren. Ook zal er zoals het er nu uitziet een afvaardiging van PrismaWorx VC Weert Dames 1 aanwezig zijn om de Heren te steunen in de strijd om de titel, wellicht een extra stimulans om een bezoek te brengen aan deze wedstrijd. En net zoals afgelopen Zaterdag rekenen we wederom op veel steun van het thuis publiek om Aeternitas H1 naar de overwinning te schreeuwen. Wil je wederom verzekerd zijn van een parkeerplaats, een plaatsje in het gezellige sportcafé bij Jos en Bianca van de kantien aan de bar, of een plaatsje achter het raam met uitzicht op het center court, een plek op de tribune, kortom wil je gewoonweg niets missen van Aeternitas H1 wees dan op tijd, de plaatsen zijn beperkt! Zegt het voort, zegt het voort.

In het voorprogramma van Aeternitas H1 zal U22 het opnemen in een zware thuiswedstrijd tegen ongeslagen koploper Vido op 31 oktober om 16.30 uur.

 
09-10-2015 Tantalus H4 - Aeternitas H1
  maandag, 19 oktober 2015   
Heren 1

 Nog geen week na de nipt verloren wedstrijd tegen mede titel kandidaat TSM stond de volgende wedstrijd alweer op het programma. Nu was het de beurt aan de heren van Aeternitas H1 om af te reizen naar de woonplaats van een van onze getalenteerde spelers Roy (behtjes) Keijers, namelijk de lampenstad van het zuiden, the capital van PSV; Eindhoven. Dit studententeam heeft de beschikking over de sportfaciliteiten op Vrijdag, en wel Vrijdagavond. Op de zeer onchristelijke tijd van 21:30u mochten wij nog aantreden tegen Tantalus H4. Tegen dit team werd vorig jaar nog een onnodige nederlaag geleden, zaak om dat dit jaar niet te laten gebeuren. Met een minimale bezetting van het “eigen” H1 met aanvulling van U22 in persoon van Tom Moonen (idd. de zoon van!) werd er vertrokken naar Eindhoven om de punten op te halen. Bij het inspelen met veel te slappe ballen en veel te weinig licht bleek het team vrijwel identiek te zijn aan vorig jaar, lengte en snelheid zijn de 2 ingrediënten van dit team. Aan ons de schone taak dit af te stoppen. De bank werd vandaag gecompleteerd met de aanwezigheid van 2 spelersvrouwen Esmee en Lonneke, spelersvrouwen van de sterspelers respectievelijk Roy Keijers en Tomas Seems, zou dit net dat verzetje zijn dat de heren nodig hadden om net dat stapje extra te zetten. Nadat de tafel en scheidsrechters gearriveerd waren kon er een begin met de wedstrijd gemaakt worden.

 

De sprongbal ging als vaak in andere wedstrijden jammerlijk verloren. De eerste minuten waren meteen enorm fel van Tantalus, zowel in de aanval als in de verdediging. We waren in Brabant en dat betekend veelal dat er ietwat meer toegelaten wordt kwa fysiek contact. De eerste scoringspogingen moesten van beide teams door goed verdedigend werk van buitenaf komen. Hierin schutterde beide teams ook net zoveel waardoor het score minimaal was. Het lengte overwicht was uiteindelijk bepalend voor Tantalus op einde van het eerste kwart op een 10 – 7 voorsprong te staan. Op zich was er nog niets aan de hand! Het geloof was er dat als we zelf onze eigen kansen ruimschoots zouden afmaken we met gemak in het spoor van Tantalus zouden kunnen blijven. Het tweede kwart en derde kwart voegen we samen door hetzelfde typerende karakter. Door onverklaarbare wijze wilde de bal er op een of andere manier gewoonweg niet in. Als we inside kwamen werden de gemakkelijke kansen helaas openlijk gemist, de schoten van buitenaf vielen helaas niet. Normaliter is de fast-break een ander gevaarlijk wapen van Aeternitas maar ook hier werd te weinig mee gedaan. En hadden we een steal dan werd deze op de een of andere manier wel verprutst. Typerend voorbeeld voor het zwakke, ongeconcentreerd spel was een break in het 3e kwart door onder de basket in een aanval van 3 tegen 1 4 keer mis te gooien. Tja... als deze ballen er niet ingaan dan wordt het wel heel erg moeilijk gemaakt door onszelf. Ook een air-ball bij het schieten van vrije worpen draagt niet bij aan de feest vreugde. Hierdoor hadden we dus geen enkel wapen om tot score te komen. De ruimtes werden aan beide kanten groter waardoor Tantalus steeds beter in het zadel geholpen werd om te score. De ballen die erin gingen hielpen ons niet om dichterbij te komen, sterker nog na het derde kwart leek de wedstrijd gespeeld doordat Tantalus de H1 formatie uit Stramproy reeds op ruime achterstand had weggespeeld, 44 – 25. We hadden nog 10 minuten de tijd om aan de supporters maar vooral onszelf te laten zien dat we zeker een balletje kunnen gooien. De eerste 2 minuten waren echter wederom stroef en door inside en ballen van buitenaf keken we al snel tegen een 26pnt. achterstand aan. Op dat moment ging de knop om, de defense werd een tandje bijgezet, dit had meteen resultaat. De aanvallen van Tantalus stokte en door het balverlies kreeg onze aanval meer gezicht en vorm waardoor ineens de bal goed rond ging, de juiste vrije mensen werden gevonden en de ballen er ineens niet meer naast leken te kunnen gaan. Deze inhaalslag die veel te laat werd ingezet resulteerde in een snelle comeback. Helaas kwam deze te laat waardoor een nederlaag niet meer voorkomen kon worden, echter de eindstand wel meer dragelijk 61 – 49. Voor de rekenwonders onder ons die meegeteld hebben kunnen uitrekenen dat we idd. dit kwart op 1 punt na net zoveel gescoord hadden als in de 3 kwarten ervoor bij elkaar. Een flinke opsteker die we onlangs dit verlies meenemen naar de volgende wedstrijden(en).

 

Een klein lichtpuntje, consumpties bij de studenten kost maar €1,20 een rondje van onze hoofdsponsor Seems Schilderwerken uit Stramproy (seemsschilderwerken.nlsmaakte ondanks het verlies toch nog goed.

 

Volgende week moet er wederom gespeeld worden in deze drukke competitie en wel tegen E.B.C.G. (Eerste Basketbal Club Geldrop) thuis in sportwalhalla “De Grenslibel”. We rekenen wederom op veel steun van het thuis publiek. Wil je verzekerd zijn van een parkeerplaats, een plaatsje in het gezellige sportcafé bij Jos en Bianca van de kantien aan de bar, of een plaatsje achter het raam met uitzicht op het center court, een plek op de tribune, wil je gewoonweg niets missen van Aeternitas wees dan op tijd, de plaatsen zijn beperkt!

 


Pagina 1 van 5